2 parobrod pozorisni festival 2 002

Pozorišni festival Parobrod po drugi put

Drugi po redu Pozorišni festival Parobrod održaće se od 21 do 26. novembra u UK Parobrod. Performans „25 čaša vina“ po tekstu Dijane Milošević koji ujedno i otvara ovogodišnji festival u ponedeljak, 21. novembra u 20 časova.

Baziran na autobiografskim tekstovima rediteljke DAH Teatra u kome ona govori o radu pozorišne trupe koja je nastala u specifičnom istorijskom i političkom kontekstu „zemlje koja više ne postoji“.

U utorak, 22. novembra publici će se predstaviti Ivona Kustudić i Janko Cekić sa predstavom „Revolucionarni put“ u režiji Janka Cekića.

Predstava ukazuje na probleme parova u savremenom društvu kroz priču koja je smeštena u Americi pedesetih godina prošloga veka.

Treći dan festivala rezervisan je za predstavu „Tajne žena“ koja nam priča o tri žene, njihovim strahovima, stidu, problemima i samopouzdanju. U predstavi igraju Anđela Kiković, Iva Krneta i Sofija Uzunović.

Monodrama „Kontrabas“ biće izvedena u četvrtak, 24. novembra sa sjajnim Đorđem Krećom u ulozi kontrabasiste koji slobodno vreme provodi u sobi boreći se sa problemima i upušta se u srdačno izlaganje o svom instrumentu koje postaje sve prisnije i intimnije.

Predstava „Dar“ autorke Milene Đorđević nas očekuje u petak, 25. novembra.

Predstava se kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma.

Festival zatvara predstava „Bajkoholik“ po tekstu Milene Đorđević, u režiji Milana Kovačevića koju izvodi pozorišna trupa U.R.A.

Dve klijentkinje, terapeutkinja i njen supervizor, tragajući svako za svojom srećom i unutrašnjim mirom kroz razotkrivanje sopstvene duše, prepuštaju se čudesnom svetu bajki i bivaju upleteni u mrežu neobičnih međuljudskih odnosa.

Sve predstave počinju u 20 časova, cena ulaznice za svaku predstavu je 500 din.

Rezervacije i informacije na 011 414 21 63 i putem mejla organizator@ukparobrod.rs