2447fa39734dd085e4d43787cf551c8ce118ddc854f6d3a0d0e599b2591e2fe0

POST CONCRETE, renomiranog švajcarskog umetnika Pjera Švarcenbaha

U četvrtak, 16. marta, u izlagačkom prostoru ARTE galerije na adresi Andrićev venac 12 u 18:30 časova početak je izložbe POST CONCRETE, renomiranog švajcarskog umetnika Pjera Švarcenbaha.

Izložba Pjera Švarcenbaha u Beogradu predstavlja veoma važan kulturni i umetnički događaj za umetnike, ljubitelje umetnosti i širu javnost zainteresovanu za švajcarske i međunarodne tendencije savremene umetnosti.

Izražavajući se kroz različite umetničke medije kao što su dizajn, slikarstvo, skulptura, te kroz eksperimentisanje u novim umetničkim disciplinama još tokom 1990-ih – njegovo znanje i iskustvo obezbedili su mu vrlo značajno mesto na savremenoj umetničkoj sceni. Među brojnim samostalnim i grupnim izložbama posebno se izdvaja izložba u liniji Maleviča (Казимиѝр Мале́вич), kustosa Arine Kovner (Arina Kowner) u „Kulturnom ateljeu“ Fondacije Arina Kovner u Cirihu.

Njegove slike su izlagane među odabranim delima umetnika kao što su Sol Levit (Sol LeWitt), Robert Mangold (Robert Mangold), Janis Kunelis (Jannis Kounellis), Igor Makarevič (Igor Makarevich) i Robert Rajman (Robert Ryman). Pjer Švarcenbah nikada ranije nije izlagao svoje radove u Srbiji i regionu. S toga smo veoma privilegovani što je baš našoj galeriji poverio svoj bogati umetnički opus kako bismo ga prezentovali domaćoj publici. 

Izložbu i katalog izložbe realizuje galerija Thalberg Arte u saradnji sa švajcarskim kulturnim fondom – Srbija.

Izložba traje do 6. aprila.