SENKE Misa Obradovic e1435401392417

Izložba fotografija Miše Obradovića

U subotu 27. juna u 20 časova u prostoru O3one Art Space u Uzun Mirkovoj 10, biće priređeno otvaranje izložbe fotografija Miše Obradovića pod nazivom „Senke“.

Izložba „Senke“ je autorska izložba, nastala kao pokušaj umetnika da nakon godina bavljenja fotografijom, ponovo – sam sebi – definiše srž ove umetnosti.

U eksperimentalnoj potrazi za suštinom fotografije, umetnik inspiraciju i odgovore traži u igri svetlosti i senke, u pokretu i suptilnoj veštini „hvatanja trenutka“.

Izložbu možete pogledati do 9. jula 2015.

Miša Obradović
Miša Obradović je rođen 1973. u Beogradu. Početkom devedesetih, tokom studiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu počinje da se bavi fotografijom i brzo postaje jedan od vodećih modnih fotografa kod nas. Početak njegove karijere obeležila je saradnja sa vodećim modnim kućama tog vremena u Srbiji i naslovne strane za magazine Duga, Praktična zena, Nada, Intervju, Bazar… Godine 1996. odlazi u Pariz na usavršavanje u prestižnu školu ICART Photo, nakon čega nastavlja da se bavi isključivo modom, radeći sa najčuvenijim svetskim fotografima… Gradeći svoje ime preko manjih modnih kuća i mladih dizajnera, stigao je do brojnih evropskih magazina i velikih dizajnera od kojh se izdvajaju modne marke Christian Lacroix i Rochas. Srednom 2004. vraća se u Beograd i radi sa najvažnijim magazinima (Cosmopolitan, Elle, MensHelth, Grazia, Ckm, Lepota i Zdravlje, Story…), a u saradnji sa marketinškim agencijama radi i na kampanjama za CocaColu, Telekom Srbije, Dunav osiguranje, Prokredit banku, Socite generale bank, Verano motors, NIS, Extrime intimo… Dobitnik je Pantene beauty award 2006 za najboljeg modnog fotografa, kao i nagrade za najboljeg fotografa 2014. godine na Serbian Fashion week-u.