Ničiji mehurići

Izložba slika “Ničiji mehurići”, Saše Stojanovića otvorena je u Kući Đure Jakšića do 29. novembra. Ničiji mehurići je naziv izložbe slika ali i Ničiji mehurići su muzička grupa koja nastupa u proverenom sastavu.

“Ova grupa izvodi izvodi muziku sa mojih slika, za koje mislim da i nisu moje delo, već da su samo deo jednog slikarstva opšteg stanja kosmosa. Jedina muzika koja postoji je kucanje časovnika koji peva pesmu trenutka. To se može videti na slikama i slušati kada sviraju “Ničiji mehurići”. Sve ostalo za šta mislimo da je muzika jeste glas radosti ili očaja, koji dolazi iz nekog drugog sveta, u zavisnosti  od mekoće srca, duše i hleba. Ta se muzika ponekad čuje i ovde. Može se uhvatiti na radio talasima. Nekima se sviđa pa je snimaju na ploče i onda prodaju. Sve između je tišina koja se pretvara u lastu i odlazi u proleće.” Saša Stojanović

Saša Stojanović
Saša Stojanović je vizuelni umetnik, performer i aktivista. Svoj rad zasniva na afirmaciji politike ljubavi i komunikacije, kao i kritičkog i autorefleksnog odnosa prema životu, društvenoj stvarnosti i institucijama. Deo aktivnosti Saše Stojanovića je i serija predavanja pod nazivom “Nebesko pecivo sluša ploče i razgovara sa ljudima”, na kojima se sluša psihodelična muzika manje poznatih grupa iz perioda 1966-1969. Autor je plakata i omota za album “Sva sreća general voli decu” grupe Obojeni program. Likovno je opremio knjigu “Tri čvora na trepavici” Ljubivoja Ršumovića. Diplomirao slikarstvo 1997. godine. Član je ULUS-a.