100 Jean Butler WEB

Počinje peto izdanje Beogradskog Irskog Festivala

Peto izdanje Beogradskog Irskog Festivala počinje u ponedeljak, 6. marta, a jedan od prvih događaja biće nastup zvezde svetske plesne scene i osnivača globalnog fenomena Riverdance Džin Batler (Jean Butler) 9. i 10. marta u Bitef teatru.

Džin će na prvom gostovanju u Srbiji predstaviti svoje najnovije delo, plesni peformans „Ovo je irski ples” (this is an Irish dance), duet koji je nastao i koji izvodi u saradnji sa čelistom i kompozitorom Nilom Martinom. Ovaj avangardni performans u Beograd stiže nakon rasprodatih sala i odličnih kritika u Sjedinjenim Američkim Državama i irske turneje.

Pre nastupa u Bitef teatru ona će 6. i 7. marta u DKC Majdan održati radionice savremenog i irskog plesa za koje, očekivano, vlada veoma veliko interesovanje.

“Veoma smo uzbuđeni zbog ovogodišnjeg programa u okviru kojeg će Džin Batler i Dejvid Kefri prvi put posetiti Beograd. Imamo veliki broj događanja koja će se održati na mnogobrojnim lokacijama u Beogradu. Tokom festivala, 15 umetnika iz Irske dolazi da ulepšaju atmosferu u Beogradu i proslave Dan svetog Patrika u našem zajedničkom keltskom gradu, pridružujući se globalnoj proslavi širom sveta. Pozivamo vas sve da dođete na naše događaje od 6. do 22. marta i uživate u irskoj gostroprimljivosti u srpskom stilu – dobitnoj kombinaciji koja se retko viđa”, izjavio je Jas Kaminski, direktor Beogradskog Irskog Festivala.