Oppenheimer 1080x1080px post IMAX 1080x1080px v1

Openhajmer zasnovan na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju. 

Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa. U filmu ćemo gledati i dobitnika Oskara Ramija Maleka, kao i osam puta nominovan za Oskara glumca, scenaristu, producenta i reditelja Keneta Branu, koji je ranije sarađivao sa Nolanom.

Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan. Jedinstven doživljaj očekuje vas u IMAX sali Cineplexx Galerija bioskopa, na najvećem platnu u regionu u filmu koji je snimljen IMAX kamerama.