dan tradicije

„Dan tradicije” na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

„Dan tradicije” 15. septembar u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda

Druga po redu manifestacija „Dan tradicije” održaće se na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembra 2022, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda, a centralni deo manifestacije predstavlja svečanu povorku učesnika obučenih u narodne nošnje i glavni muzičko-scenski program u kojem će učestvovati glumci, pevači, dečji horovi i folklorni ansambli.

Defile učesnika kreće u 16.30 sa početka Knez Mihailove ulice (ugao sa Kolarčevom ulicom) i završava se na kraju Knez Mihailove ulice (ugao sa Rajićevom ulicom), gde od 17 časova počinje svečani koncert. Voditelji programa su Leontina Vukomanović i Goran Joksić.

U okviru manifestacije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, organizovan je nagradni konkurs „SRBIJA, DOŽIVI!” za decu i mlade od 5 do 14 godina iz Srbije.

U okviru manifestacije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, organizovan je nagradni konkurs „SRBIJA, DOŽIVI!” za decu i mlade od 5 do 14 godina iz Srbije.

Turistička organizacija Srbije ove godine se za darodavce glavnih nagrada obratila dobitnicima prestižne nagrade „Turistički cvet za 2021. godinu” i Turističkoj organizaciji Zlatibora.  Deca i njihove porodice dobiće putovanje na Zlatibor i vožnju Gold gondolom, boravak u hotelu Kraljevi Čardaci na Kopaoniku i boravak u Etno selu Sunčana reka – Banja Koviljača. Uručenje nagrada deci i mladima održaće se u okviru centralnog programa manifestacije DAN TRADICIJE.na velikoj bini u Knez Mihailovoj ulici.

Pored nagradnog konkursa, organizatori manifestacije pripremili su izložbu dečijih likovnih radova PU „Dečji dani” u Gradskoj opštini Stari grad, interaktivno predavanje arheologa Marka Aleksića o srednjovekovnom kulturnom nasleđu i nastup dečjeg ansambla Umetničkog centra „Talija”.

– Manifestacija „Dan tradicije” je nastavak uspešne saradnje sa Udruženjem koreografa narodnih igara Srbije (UKNIS), Umetničkim centrom Talija, Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, ali od ove godine manifestaciji se pridružila i Gradska opština Stari grad. Od velike važnosti je to što su direktor DKCB Dragan Marić i predsednik UKNIS Dragan Pantelić učinili sve da značaj manifestacije prepozna i predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić. Zahvaljujući Gradskoj opštini Stari grad, svi đaci prvaci  na teritoriji opštine će 15. septembra dobiti na poklon disk sa himnama Srbije, Beograda i Svetom Savi, u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd – rekla je Leontina Vukomanović, programski direktor DKCB.