Omiš Guitar Fest: Prijave u toku

Od 18. do 20. aprila, Omiš

Četvrti internacionalni festival takmičarsko-revijalnog karaktera posvećen gitari, pod sloganom Gitara je život, a život je na Omiš Guitar Festu, održaće se u Omišu (Hrvatska) od 18. do 20. aprila ove godine.

Festival se sastoji od nekoliko zasebnih celina. Prvi dani festivala su koncepcijski posvećeni električnoj i akustičnoj gitari gde se uz takmičanja odvija i prateći program, master class, te predavanja i izložbe instrumenata i prateće opreme.

Prošle godine je po prvi put organizovana i modna revija gitara u okviru koje su atraktivne manekenke i manekeni predstavljali najnovije modele gitara raznih proizvođača.

Zainteresovani gitaristi mogu se prijaviti putem sajta festivala za takmičenjeu sledećim kategorijama: klasična gitara, električna gitara, akustična gitara i glas, kompozicija za klasičnu gitaru, kompozicija za električnu gitaru i air guitar.

Pored takmičarskog dela organizatori će, kao i do sada, pripremiti zanimljiv revijalni program o kome će uskoro biti plasirano više informacija, kao i o nagradama za najbolje.

“Toplo preporučujem svima koji su u mogućnosti da posete ovaj događaj da to i učine. Kolegama savetujem da ne propuste prijave, i da dođu tamo gde nas sve zapravo zanima ista stvar, da se družimo i stvaramo muziku zajedno.”, rekao je prošlogodišnji pobednik festivala Mladen Pecović.