ArtLink plakat

Novogodišnji koncert laureata nagrade – ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik u 2020. godini

Dunja Kalamir, violina
Uki Ovaskainen, klavirska pratnja

Program: Paganini, Brams, Čajkovski, Sarasate

ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno počinju kalendarsku godinu Novogodišnjim koncertom mladog umetnika, dobitnika godišnje nagrade koju ArtLink dodeljuje od 2005. godine. Tradicionalni Novogodišnji koncert dobitnika ArtLink nagrade Najperspektivniji mladi muzički umetnik u 2020. godini biće održan 3. januara 2021. godine u 12 časova.

Mlada violinistkinja Dunja Kalamir je položivši audiciju 2013. godine sa svojih osam godina postala jedan od najmlađih mladih umetnika koje je ArtLink uključio u svoj program za mlade talente.

Dunja Kalamir je od 2013. godine, kao učenica MŠ Vučković u klasi profesorke Biljane Stevanović, a danas kao student Univerziteta umetnosti u Gracu u klasi naše čuvene violinistkinje Vesne Stanković, učestvovala u mnogim programima ArtLinka uključujući cikluse koncerata kamerne muzike u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, solo nastupe sa kamernim orkestrom ArtLink mladi virtuozi i Kamerata Balkanika sa umetnicima kao što su Stefan Milenković, Ana Tifu, Pavel Doležal, Ištvan Vardaj, Konstantin Adrian Grigore, Benžamin Hamhouts i mnogi drugi.

Uprkos pandemiji, Dunja Kalamir je u toku protekle sezone nastupala kao solista u Sarajevu sa Kameratom Kanaček u okviru projekta za mlade talente ArtLinka – Balkan – Višegrad, na ArtLink festivalu na dva koncerta na Beogradskoj tvrđavi i u Tirani u Amfiteatru kao solista sa Kameratom Balkanikom i belgijskim diriigentom Hamhoutsom i sa poljskim violinistom Filipom Čviževičem u Konaku kneginje Ljubice na završnom koncertu projekta za mlade talente podržanim od Međunarodnog Višegradskog fonda.

ArtLink nagrada dodeljuje se ove godine u saradnji sa Kamernim orkestrom Belgije, koji dodeljuje dva solo nastupa Dunji Kalamir u Belgiji u sezoni 2021.

Ulaznice, po ceni od 300 dinara, u prodaji su na Biletarnici Kolarca.