MG 5434

Muzej iluzija sada i u Beogradu

“Iskrivite sliku o sebi u sobi ogledala, izgubite se u beskonačnoj sobi, oduprite se gravitaciji i odnosima veličina i fotografišite se u svim, ali baš u svim nemogućim pozama!”, poručuju nam iz Muzeja iluzija, prvom zabavno-edukativnom mestu te vrste u Beogradu. Muzej je nakon, Zagreba, Ljubljane, Omana i Beča otvoren i u našem gradu! Mi smo ga posetili već juče.

MG 5421
Trik ogledala, savršena za fotografisanje u paru. Muzej iluzija

Muzej iluzija se nalazi u Nušićevoj 11, odmah pored podzemnog prolaza. Ono što će vam domaćini, već na vratima, reći jeste da ovde možete slobodno da se fotografišete. Kada to i učinite, prosto nećete moći da odolite a da se ne slikate, možete da upotrebite hashtag #muzejiluzija na društvenim mrežama i time se povežete sa svima onima koji su imali isto iluzionističko iskustvo.

Na samom ulazu nalazi se prodavnica poklona, u kojoj već vidite da ste na jednom vrlo neobičnom mestu. Pored edukativnih drvenih igračaka za sve uzraste i starosne dobi, tu su i majice, olovke… Ono što vas na spratu čeka jesu fantastične instalacije i eksponati koji će vas vratiti u detinjstvo, igrati se vašom percepcijom, ali i naučiti vas nečim novim o tome kako funkcioniše svet iluzija.

Tu su fantastični hologrami, kaledioskopi, sobe koje stvaraju iluziju (anti-gravitaciona, beskonačna soba, Vortex tunel…), hipnotišući gramofoni, i mnogobrojna trik ogledala…

Muzej iluzija je mesto gde ćete se sjajno provesti sami, u društvu ili porodično. Otvoren je svaki dan od 9-22h, a cena pojedinačne karte je 400 dinara za decu, 600 za odrasle, dok je porodična 1500 dinara. Interesatno je da napomenemo da je deci dozvoljeno da trčkaraju i da se u igri slobodno kreću u prostoru između eksponata.

Posetite ovo novo i magično mesto u gradu i proverite da li smete i vi da stavite glavu na tacnu.

foto: Miss Stills Photography