Mjuzikl-opereta F. Lehara VESELA UDOVICA

24. januar od 19.30 časova, Velika scena Madlenianuma

Posle duže pauze u ponedeljak 24. januara od 19.30 na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum nastupa Mirjana Nedeljković u naslovnoj ulozi operete Vesela udovica.

Komična priča o bogatoj udovici Hani Glavari i pokušajima njenih zemljaka da joj nađu novog supruga, ali takvog da njeno nasleđeno bogatstvo ostane u kneževini Montenegro omiljena je širom sveta.  Vrhunska muzika Franca Lehara, predivne i pamtljive melodije koje su klasika muzičkog teatra, ovu operetu čine kraljicom žanra!  Koreografske numere koje oduzimaju dah, britki i urnebesno smešni dijalozi i situacije, živopisni likovi, raskošni kostimi i monumentalna scenografija – sve je to deo ove kulturne poslastice u kojoj dirigentsku palicu drži Vesna Šouc , a režiju potpisuje Robert Bošković. Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Duška Nešić, a koreografiju Milica Cerović. Za dramaturgiju, prevod i adaptaciju teksta zadužen je bio Igor Weidlich.
Postavljena u savremenoj dinamici pozorišnog pripovedanja, nove scene pojačavaju kabaretski ugođaj, istovremeno ostavljajući delo pogodnim za sve generacije željne smeha, dobre muzike i plesa.

Pored Mirjane Nedeljković ansamblu se od ove predstave pridružuju i Davor Perunović u ulozi konzula Bogdanovića i Tašana Đorđević kao Silvien, njegova žena. U ulozi Grofa Danila je Dimitrije Cincar-Kostić.

foto: Zoran Škrbić, sa prve reprize.