SKR 8248

MJUZIKL JADNICI: NOVA KOZET U ANSAMBLU

Nevena Đoković će debitovati u ulozi sada u sredu 4. marta u 19.30 na Velikoj sceni Madlenianuma

Ansambl mjuzikla Jadnici, koji se uspešno igra na sceni Madlenianum,a posle kraće pauze ponovo se vraća na scenu sa novom Kozet. Naime, pored Mine Gligorić koju je ovu ulogu igrala u decembru mesecu 2019. Nevena Đoković će debitovati u ulozi sada u sredu 4. marta u 19.30 na Velikoj sceni Madlenianuma. Partner Nevene Đoković pored našeg proslavljenog glumca Nebojše Dugalića, koji glumi Žan Valžana je Slaven Došlo u ulozi Marijusa.

Nevena Đoković je diplomirala na Katedri za solo pevanje u klasi profesora Nikole Kitanovskog na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Solo pevanje je počela da uči kod profesorke Mirjane Komnenović u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu. 

Od 2017. godine počinje da igra Meg Žiri u Fantomu iz opere u Pozorištu na Terazijama, kao i u Čarobnoj fruli u Operi i teatru Madlenianum. Učestvovala je u ciklusu koncerata Put ka Belkantu i Velikani Belkanta, nastupajući tako u Beogradu, Pančevu, Čačku, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Lazarevcu. U avgustu 2018. godine nastupala je u Puli (Hrvatska) u okviru festivala Classical Musical Festival. Bila je učesnik festivala IMVAJ u Jerusalimu na kojem je ostvarila ulogu Papagene u Izraelskom centru za izuzetnost,  i ulogu Nimfe u operi The Pyramus and Thisbe, a u okviru majstorskih radionica radila s Evom Mei, prvakinjom Milanske skale. Od februara 2020. igra Valencienne u opereti Vesela udovica u Operi i teatru Madlenianum, sa kojom je magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.  

Dobitnica je više prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Fotografija sa prve reprize operete Vesela udovica, gde Nevena glumi Valensien, a partner joj je Marko Živković kao Kamil de Rosiljon. (Foto: Zoran Škrbić)