Blur stiže na Sziget

Blur povrđeni kao headlineri Sziget-a!

Ove godine Blur će po prvi put nastupiti na Sziget festivalu, na glavnoj pozornici pred najraznovrsnijom festivalskom publikom u kojoj će biti posetioci iz čitavog sveta. Sziget se održava od 5. do 12. avgusta u Budimpešti…

Ikone britanskog rocka, koje su početkom prošlog leta dobile nagradu “Brit Award for lifetime achievements” (nagradu za životno delo), o svojim nastupima u 2013. godini rekli su:

“Svaki nastup narednog leta biće poseban, jedva čekamo da zasviramo pred našim obožavaocima.”

Blur su postali globalno poznati devetesetih godina albumima “Parklife” ,”The Great Escape” i hitovima poput “Girls & Boys”, “Country House”, “Song 2” “End Of A Century”, “To The End’ i “Beetlebum”, koji su ih svrstali u najvažnnije izvođače decenije.

Tokom 2009. godine ponovo su se okupili i pored ostalih održali su dva rasprodata koncerta u londonskom Hyde Parku, nakon kojih je usledio legendarni nastup na Glastonbury Festivalu. Film o sastavu Blur, “No Distance Left To Run”, premijerno je emitovan 2010. godine.

Prošle godine Blur su snimili dve nove numere neposredno pre rasprodatog koncerta u Hyde Parku, koji je označio završetak Olimpijskih igara u Londonu. Pesme “The Puritan” i “Under The Westway” premijerno su predstavljene na Twitteru putem globalnog video stream-a koji se odvijao na vrhu zgrade u Londonu.

Dvadeset jednu godinu od izlaska prvog albuma tokom 2012. objavljen je “Blur 21: The Box”, na kome su se našla sabrana dela ovog odličnog, sada već kultnog, britanskog benda.

Prodaja ulaznica vrši se putem Eventim sistema:

Srbija 
Hrvatska

Zastupnik Sziget festivala za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju: Kurz Vibe (Partneri: TMM promotion).