TijanaMissStills

MIFA 2018: Zlatom nagrađen fotograf iz Srbije

Na foto-konkursu za profesionalce i talente The Moscow International Foto Awards-u, koji je završen ovog maja, učestvovali su u fotografi iz 90 zemalja sveta. Internacionalni žiri objavio je imena pobednika, a među njima je i fotograf iz Beograda, Tijana Janković-Jevrić, koja je učestvovala u kategoriji profesionalne, komercijalne fotografije.

Crno-bela fotografija “Butterfly Effect”, autorke iz Srbije, izabrana je za najbolju fotografiju za 2018. godinu potkategoriji “Lepota” – Gold in Advertising-Beauty (link ka nagrađenoj fotografiji). Pobednica Tijana Janković-Jevrić je prepoznata kao umetnica, koja stvara pod nazivom Miss Stills Photography, a u javnosti je već duže vreme prisutna i kao urednica onlajn magazina LookerWeekly.com.

"Butterfly Effect", Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills Photography)
“Butterfly Effect”, Tijana Janković-Jevrić (Miss Stills Photography)

Ovo internacionalno priznanje MIFA Winner 2018 (Gold in Advertising-Beauty), kojim je nagrađena Tijana, osim samog zvanja, podrazumeva da će nagrađena fotografija biti prikazana na predstojećoj izložbi u Minsku, u organizaciji organizatora konkursa “Farmani Group”, kao i internacionalni publicitet kroz različite kampanje MIFA organizacije.

Inače, glavna novčana nagrada konkursa “MIFA” za Fotografa godine “Photographer of the Year” pripala je autoru Maximu Marmuru, dok je za Novog talenta godine “New Talent of the Year” proglašen fotograf Masumi Shiohara.

Više o MIFA konkursu:Moskovski “MIFA” foto-konkurs projekat je organizacije Farmani Group koja se bavi promocijom fotografije, dizajna i arhitekture širom sveta još od 1985. godine, sa sedištem u Los Anđelesu, Bangkoku i Budimpešti.

 

Izvor i foto: MissStills.com