Lovefest postao regionalni omladinski festival Srbije

1-3. avgust, Vrnjačka Banja

Lovefest od ove godine i zvanično festival mladih. Festival će ove godine biti održan od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji po sedmi put…

Na inicijativu koordinatora Kancelarije za mlade Vrnjačka Banja, Marka Vukomanovića postignut je dogovor da od ove godine Lovefest ne bude samo festival elektronske muzike, već i regionalni omladinski festival. Otvorena je i tema izgradnje omladinskog kampa u Vrnjačkoj Banji po ugledu na neke Evropske, koji će biti na raspolaganju svim učesnicima festivala, kao i studentima koji će dolaziti u posetu tom mestu tokom godine.

 Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta istakao je da mu je drago da se rađaju neki novi trendovi omladine, kao i to da Srbija dobija još jednu platformu posvećenu razvoju umetnosti mladih.

“Nekada su Punk, Rok n roll i Hipi bili pokreti koji su predstavljali ne samo muzičke pravce već i jednu vrstu bunta i načina života. Biće mi drago da ljubav bude novi bunt i način života mladih, jer je to jedno od najvrednijih ljudskih osećanja, koje treba negovati upravo kod mladih. Omladinski festival Lovefest osim promocije zabave, muzike i ljubavi, edukovaće mlade kroz zone umetnosti, tolerancije, sporta i zdravlja”, istakao je Borovčanin.

Lovefest je udruženje mladih iz centralne Srbije, čiji je glavni projekat istoimeni festival – manifestacija iz oblasti kulture ispunjena muzičkim i umetničkim sadržajima. Od 2012. godine festival je proširen na još devet novih zona kroz koje se promovišu mladi umetnici i društveni aktivizam u centralnoj Srbiji. Tako su osim muzičke nastale i fotografska, filmska, grafiti zona, zona namenjena za odmor, ekološka i zona interaktivnih radionica, zone uličnog basketa i ekstremnih sportova, kao i ona namenjena najmlađoj publici.