fbpx

Festival autorske muzike Poezika

Festival regionalne autorske muzike Poezika održaće se 5. 6. i 7. juna u Novom Sadu, u Kulturnom centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Galeriji ITD.

Ove godine, na festivalu koji promoviše „umetnost pevanog stihaˮ, učestvuju Chris Eckman (The Walkabouts) i Bernard Kogovšek (The Frictions) iz Slovenije, Zvonka Obajdin i grupa Svemir iz Hrvatske, Telemama iz Makedonije i Milan Glavaški sa svojim internacionalnim bendom Rebel Star iz Srbije, odnosno Mađarske.

Osim koncertnih nastupa, u sklopu festivala održaće se dve kreativno-edukativne radionice. Radionicu „Probudimo uspavanke u nama” vodi muzički antropolog i kantautorka Katarina Juvančič iz Slovenije, a drugu koncertnu radionicu „Music Talks” vodi Dušan Strajnić (Stray Dogg) iz Srbije.

U filmskom delu festivala biće prikazan dokumentarno-muzički film „A Night In Zagreb” o hrvatskom bendu The Bambi Molesters.

Festival je nedavno dobio i svoj Magazin Poezika www.magazin.poezika.com koji pored dešavanja na festivalu prati i savremeno stvaralaštvo u regionu.

Festival se realizuje uz podršku Kulturnog Centra Novog Sada, Grada Novog Sada,  i Kreativnog centra Vigvam.

Ulaz na festival je besplatan.

More Stories
FMU: Koncerti klasične muzike