pokret mm srb 13

Košarkaška subota za devojčice

Male košarkašice sa opštine Savski venac i iz celog Beograda, članice Pokreta za žensku košarku Marina Maljković u saradnji sa Institutom za ženski sport u subotu 13. aprila ugostiće vršnjakinje iz banjalučkog Pokreta za žensku košarku Marina Maljković. 

Druženje će se održati u DKC Majdan u subotu od 13 do 15 časova, u okviru čega će se odigrati košarkaške utakmice devojčica istog uzrasta. Kao i u svakom meču Pokreta Marina Maljković, rezultat je u drugom planu, a pobednice su sve devojčice koje na terenu daju sve od sebe.  

Pokret za žensku košarku Marina Maljković već osam godina sprovodi program „besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ uz veliku podršku opštine Savski venac. 

Besplatni časovi košarke održavaju se svakog vikenda u DKC „Majdan“ od 9 do 11 časova, a od nedavno se održavaju i u OŠ Vojvoda Mišić utorkom i četvrtkom od 18 do 19h, gde se u organizaciji Instituta za ženski sport održavaju i besplatni časovi badmintona ponedeljkom i četvrtkom od 17 do 18h.

Institut za ženski sport nudi i besplatne časove za devojčice osnovnoškolskog uzrasta za veliki broj različitih sportova na više lokacija u gradu. Sve informacije mogu se pronaći na njihovom internet sajtu www.institutzazenskisport.rs.