lal2

Još ovog vikenda! Vladimir Lalić u Muzeju grada Beograda

Trajanje aktuelne izložbe umetnika Vladimira Lalića, nekoliko puta je produženo, zbog velikog interesovanja publike. Ipak, ostaje još samo jedna prilika da pogledamo Lalićev stvaralački opus, uz stručno vođenje umetnika, ovog vikenda u Muzeju grada Beograda. Poslednji dan postavke “Sedimenti i Sentimenti” je nedelja 17. januar.

Vođenja su zakazana za subotu, u 15h, i nedelju, od 13h, a traju po 40 minuta.

“Pričaću o konceptu izložbe, umetničkim praksama kao i autobiografskim detaljima koji su vezani za moje stvaralaštvo. Vidimo se u Muzej grada Beograda u Resavskoj 40″, poručuje nam umetnik Vladimir Lalić, povodom stručnog vođenja ovog vikenda.

Lal1

Na izložbi je prikazano oko 30 novih, do sada ne izlaganih radova, kao i oko 70 radova od 2013. godine, pozajmljenih posebno za ovu izložbu iz mnogobrojnih privatnih kolekcija.

Među brojnim posetiocima, ljubiteljima umetnosti i umetnicima, i Marčelo je posetio “Sedimente i Sentimente” i njen interakvini segment, takozvanu “ispovedaonicu”, gde je iskazao svoje utiske, što možete da čujete u videu, koji se nalazi na sledećem linku.

Lalic foto Tijana Jankovic Jevric 4

Lalić je najmlađi autor koji je dobio čast da izlaže samostalno u Muzeju grada Beograda, gde se od 13. novembra predstavio beogradskoj publici, na celom prvom spratu zdanja (oko 1500kvm), sa novom ne izlaganom serijom radova na pleksiglasu, interaktivnim „site specific“ instalacijama, video radom, kao i sa radovima iz prošlih faza, za koje je više puta nagrađivan. 

foto: Tijana Janković-Jevrić