1080x1080sajam

Hitovi domaće književnosti na Vulkanovom sajmu knjiga

Omiljeni domaći autori i ove godine sa vama


Posebno smo ponosni na to što vam i ove godine predstavljamo najnovija dela renomiranih domaćih autora, koji tokom Vulkanovog sajma knjiga – uz poštovanje propisanih i preporučenih epidemioloških mera – potpisuju svoje knjige u knjižari Vulkan u Ušće Shopping Centru.

Likovi romana DugodnevicaMiloša Latinovića traće sopstvene živote skriveni iza ličnih paravana, daleko od bučne i razmetljive gomile. Oni su usamljenici u megalopolisu. Njihovi dani su tiha trajanja, a godine su utabani putevi kraj kojih stoje vreće bezvrednog sećanja. Zbog toga im autor poklanja najduži dan u godini. Ipak, ta velikodušnost neće ništa promeniti, jer najteže je promeniti ljude – oni ne pristaju na promenu iako bi im ona donela osmeh, sreću, zadovoljstvo, naposletku i katarzu.

Jevanđelje po Jeronimu je prva knjiga priča Muharema Bazdulja nakon sedam godina. Tematski i stilski ova knjiga se umnogome nastavlja na prethodne zbirke ovog autora. Iako je većina priča napisana posle 2014, neke su nastale ranije, ali nisu bile deo prethodnih zbirki. Muharem Bazdulj potpisivaće svoja dela u sredu, 13. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan u Ušće Shopping Centru.

Naslov romana Dušana Miklje Životi za iznajmljivanje jeste metafora neslobode. Ona oslikava sudbine potlačenih i nedužnih, žednih života i gladnih slobode. Pišući o ocu koji je 1941. godine bio u zarobljeništvu, a potom u nemačkom logoru i na Golom otoku, Dušan Miklja ispripovedao je priču o snazi ljudskog duha. Ovo je istinita priča o dečaku koji nikada nije prestao da čeka svog oca. I kada je proputovao svet stigavši do najudaljenijih tačaka na zemaljskoj kugli, nastavio je da traži deliće slagalice koji su nedostajali kako bi očeva slika bila celovita. Dušan Miklja potpisivaće svoja dela u četvrtak, 14. oktobra, od 18 do 19 sati, u Ušće Shopping centru.

Roman o poraženimaMilana St. Protića donosi pripovest o pobeđenima u građanskom ratu. O bivšima. Jeste pripovest, ali nije istorija. Nije ni fikcija. Nešto između. Pisana je na osnovu mnoštva usmenih i zabeleženih svedočanstava učesnika i očevidaca. Posmatrača i savremenika. Analitičara i hroničara. Razume se – i nemalog broja pisanih izvora. Onih arhivskih. I onih istoriografskih. I onih memoarskih. U isti mah, ovo je roman o Beogradu u jednom prohujalom trenutku, kratkom kao treptaj oka. Ali presudnom i sudbonosnom. I kobnom. Milan St. Protić potpisivaće se svoja dela u petak, 15. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan u Ušće Shopping Centru.

Bojan Jokanović, autor serije ilustrovanih knjiga o Sizifovoj neumornoj borbi protiv pravopisnih grešaka, na ovogodišnjem Vulkanovom sajmu knjiga imaće čak dve premijere. Svestan toga da je opismenjavanje sizifovski posao, autor se odlučio da baš kroz duhovite ilustracije mitskog junaka Sizifa predstavi mališanima – ali i onima malo starijima – pravopis srpskog jezika i njegovo učenje učini lakšim i zabavnijim. Nakon uspešnih izdanja 100 Sizifovih pravopisnih pravila 1 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2, autor će konačno predstaviti i 100 Sizifovih pravopisnih pravila 3, poslednji deo trilogije o Sizifovoj borbi za pravopis. Takođe, kao iznenađenje svojim vernim čitaocima, Bojan Jokanović je priredio satiričnu knjigu Neće grom u koprive, koja objašnjava idiome u srpskom jeziku. Ovoga puta glavni junak je bezimeni neandertalac, za kojeg autor kaže da je nepresušni izvor inspiracije na ovim prostorima. Bojan Jokanović potpisivaće svoja dela u subotu, 16. oktobra, od 15 do 16 sati, u knjižari Vulkan u Ušće Shopping Centru. 

Posle dva objavljena romana u čijem su središtu bile značajne istorijske teme, Olivera Jovanović je u romanu Pesma zovinog pruta odlučila da iznenadi čitaoce smeštajući priču u savremene vremenske i društvene okvire. Ipak, ona ponovo osvetljava ključna egzistencijalna pitanja i daje nam odgovore koji nas navode da preispitamo dosadašnja uverenja. Olivera Jovanovićpotpisivaće svoja dela u nedelju, 17. oktobra, od 17 do 18 sati, u knjižari Vulkan u Ušće Shopping Centru.

Sva dela domaćih autora možete kupiti putem sajta vulkani.rs, a tokom Vulkanovog sajma knjiga po specijalnim, sajamskim cenama. Pored regularnih 20% popusta za kupovinu putem sajta vulkani.rs, u prilici ste da ostvarite dodatnih 10% sajamskog popusta na sve naslove iz ponude, i još 10% na kupovinu tri ili više knjiga.