RB 2013 baner 300X250

VII Rakija Fest

VII Rakija Fest održaće se 14. i 15. decembra u Mikser House-u u Karađorđevoj ulici. Ovo je najznačajnija nacionalna manifestacija posvećena rakiji koja nastavlja svoj prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa a ove godine će biti obogaćena i dodatnim zanimljivim sadržajem.

Rakija Fest kao jedinstveni festival i najznačajnija manifestacijama o rakijama kod nas kao i u Evropi, svojim VII sajmom, otpočinje saradnju sa Mikser Housem koji se sa svojim sadržajima, idejama i potpuno inovativnom formom prostora, savršeno uklapa u koncepciju Rakija Festa.

U jedinstvenom prostoru Mikser House-a, najvećeg balkanskog dizajn centra, nakon prvog dana Rakija Festa, u subotu 14. decembra biće organizovana zabava za sve izlagače i posetioce – Rakija Party.

U terminu od 20 do 22h održaće se DJ jazz & funky veče, a na izlagačkim štandovima će biti dozvoljena slobodna prodaja rakija na čašu, svim zainteresovanim posetiocima.

Kako je ovogodišnji Rakija Fest u srcu Savamale, novog beogradskog kreativnog distrikta i svojevrsne turističke atrakcije, osim tradicionalnih posetilaca, očekujemo mnogo nove publike i veliki broj stranih gostiju.

U nedelju, 15 decembra, svoje ocene o rakijama davaće Veseli žiri koji će činiti glumci Branislav Trifunović i Goran Jevtić, kao i ballerina Sonja Vukićević i Ivan Lalić, direktor Mikser Housea.

Tradicionalno, pre samog festivala, održano je stručno ocenjivanje rakija -BEOGRADSKI POBEDNIK.

Petnaest članova žirija ocenjivali su 50 uzoraka i odabrali Beogradskog pobednika – najbolju srpsku rakiju za sezonu 2013/14 koji će svečano biti proglašen na VII Rakija festu.

Kao i prethodnih godina, za izbor Beogradskog pobednika uzimane su samo rakije kupljene u maloprodaji kako bi se ocenio objektivan kvalitet tih proizvoda. U izboru su se našle rakije od tradicionalnog voća – šljive, jabuke, dunje, kajsije, viljamovke, maline, loze, kao i znatan broj travarica i slatkih i gorkih likera.

Pored rakija koje se mogu naći u maloprodaji, ocenjivane su i one kojih nema na policama, a uzorke su proizvođači dostavili organizatoru. I ovde su se našle rakije od tradicionalnog voća, kao i dosta slatkih likera.

Osim proglašenja najboljih rakija, na VII Rakija Festu biće nagrađeno i najbolje rešenje za etiketu flaše dunjevače, zvaničnog suvenira Grada Beograda za 2014. godinu.

Kao i prethodnih godina, festival se održava pod pokroviteljstvom Privredne Komore Srbije i uz podršku Turističke organizacije Beograda sa ciljem proširivanja ponude za strane turiste i pozicioniranjem Beograda kao City Break destinacije. Organizator festivala je Rakia Bar, poznati domaći franšizni koncept.