Dža ili Bu, Mirko Luković & Haskii i Brain Forest Rytual

11. januar, Božidarac

U petak, 11. januara održaće se prvi ovogodišnji koncert u okviru serijala Vračar Rocks! U Božidarcu će ovoga puta nastupiti Dža ili Bu, Mirko Luković & Haskii i Brain Forest Rytual. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu da se kupe u prodavnici FELIX u tržnom centru Sremska (I sprat)…

Dža ili Bu proslavljaju 25 godina od osnivanja benda i nedavno su tim povodom objavili svoj Best Of album „Dobre Stvari” koji sadrži 25 pesama. Album koji možete besplatno preuzeti sa www.MTV.rs je jedan od najviše skidanih tokom prošle godine a bend se trenutno nalazi na promotivnoj turneji širom regiona koja obuhvata tridesetak gradova za manje od tri meseca. Naslovna numera „Dobre Stvari” je nedavno dobila i video spot (sniman u Božidarcu) koji se penje ka vrhovima top lista a prvi singl za numeru „V.I.P.” završio je pri vrhu svih relevantnih godišnjih lista. U Februaru se očekuje izlazak novog albuma „Kukovo Leto” koji će biti objavljen za PGP RTS.

Mirko Luković je osnivač i pevač grupe Rare. Dok grupa pravi pauzu, Mirko je svoje višegodišnje iskustvo i znanje upotrebio za snimanje svog solo albuma „Gola Voda” koji je prošle godine objavljen za MTV. Kako bi uživo što bolje predstavio svoj materijal Mirko je okupio grupu iskusnih muzičara koja je ime dobila po studiju čiji je Mirko vlasnik – Haskii. Bend trenutno završava rad na EP izdanju „Dozator” na kojem će se osetiti timski rad Mirka i benda.

Brain Forest Rytual je bend koji je osnovan u Lukavcu (BiH) 1993. godine a u sadašnjoj postavi nastupaju od 2004. U svom radu kombinuju više stilova: metal, industrial, hard-core, dark… Nedavno su objavili album „Live in the Forest” i našli se na kompilaciji „Bombardiranje New Yorka vol.13″.