Koncert AVTOMOBILI

Petak, 18. januar, u 21h, Amerikana – DOB

Karijera Avtomobila, sastava iz Nove Gorice, traje u kontinuitetu 30 godina, a svoja prva tri albuma bend je objavio još dok je egzistirala ona velika ex-YU scena, i može se sa pravom tvrditi da su u ono vreme bili “jednako” zastupljeni u medijskom prostoru Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije. U Beogradu sviraju 18. januara, od 21h u sali Amerikana – DOB. Cena ulaznice je 800 din u pretprodaji, a na dan koncerta 1000 din…

Avtomobili na neki svoj tekstualno rafiniran i emotivan način, kombinuju elemente rocka i modern popa, sa blagim “jazzy” uplivima, pri čemu ozbiljna sviračka i generalno izvođačka matrica, prati strukturu songova. Bend predvode braća Vuksanović, Mirko i Marko, dok su u grupi uvek veoma kvalitetni muzičari, koji maksimalno doprinose da svaki album zvuči jednako ozbiljno, produkcijski moderno, i aranžerski koloritno. Upravo pomenuti aranžmani novogoriškog sastava, predstavljaju njihovo ubedljivo oružje, po kojem su prepoznatljivi i cenjeni.

Njihova netrendovska neposrednost uvek iznova dobija na popularnosti, čak i kod mlađih slušalaca, što pokazuje da priča o Avtomobilima još dugo neće biti završena.
Energija na podijumu, kvalitet izvođenja, melodičnost i harizma izvođenih pesama će na januarskom koncertu u Domu omladine ubediti svakoga – doduše oni nikada i nisu otišli iz Balkana, jer tragovi ostaju…

“Pozna pomlad” je aktuelno ostvarenje na kojem se našlo 10 songova. Sam materijal je ujednačen, a pesme uglavnom mirnijeg srednjeg tempa dominiraju, kao i jedna blago melanholična i setna atmosfera koja karakteriše muziku sa albuma u celini. Sa druge strane slušljivost songova je evidentna, i nakon par preslušavanja dobijate potrebu da vraćate CD u player i ponovo se saživite sa porukom grupe. “Pozna pomlad” je izdanje kakvo se u ovim godinama i očekuje od Avtomobila. Visoki izvođački standardi su i dalje prisutni, i raduje što je tako.