Svi dobitnici
Svi dobitnici JDP, foto: Vladimir Opsenica

DAN POZORIŠTA NA TERAZIJAMA

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, priznanja i nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“, danas, 23. decembra, je svečano obeležen Dan Pozorišta na Terazijama.

Velikom broju kolega, saradnika i medija na početku se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja koji je istakao da je ova 73. godina postojanja jedinog muzičkog pozorišta kod nas bila i više nego uspešna, ukoliko se uzme u obzir da je započeta sa brojnim ograničenjima zbog epidemiološke situacije, ali na sreću nastavljena u regularnim pozorišnim uslovima.

Nije sve krenulo glatko, morali smo da obnovimo sve naše predstave sa repertoara koje nismo izvodili praktično dve godine. Već neko vreme se vrše i određene preraspodele u glumačkim ulogama, tako da će se uskoro naći na repertoaru, između ostalih, i čuveni mjuzikl Producenti.“

Direktor pozorišta se posebno osvrnuo na konkretne događaje kada su se članovi ansambala uspešno organizovali da zamene kolege koji nisu bili u mogućnosti da igraju predstave, stavljajući akcenat na napor, snalažljivost i kolektivan duh po kom je ovo pozorište i poznato. Predstave su zahvaljujući jedinstvu članova pozorišta izvođene i u naizgled nemogućim uslovima.

Na kraju, Aleksandar Đaja se osvrnuo i na nedavnu premijeru mjuzikla Crni leptir koja je izazvala veliko interesovanje publike.

Kako za ovaj, tako i za ostale naslove karakteristično je da se ulaznice rasprodaju u prvih sedam dana po izlasku repertoara. Nadamo se da će tako biti i u narednoj 2023. godini!

Nakon dodele jubilarnih nagrada i zahvalnica za poseban doprinos u radu u 2022. godini, svečano je dodeljena nagrada za glumačku bravuru „Janoš Tot“ dramskom umetniku Vukašinu Jovanoviću za ulogu Bogdana u mjuziklu Crni leptir.

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su:

  • Nikola Šurbanović, dramski umetnik, za ulogu Aleksandra Dragina u mjuziklu Crni leptir
  • Kristina Jovanović, dramska umetnica, za ulogu Petre Manojlović u mjuziklu Crni leptir
  • Marko Jovičić, reditelj, za režiju mjuzikla Crni leptir
  • Orkestarski ansambl mjuzikla Crni leptir