Screen Shot 2020 06 18 at 12.44.25

Cveće kao simbol novog početka

Na sajmu učestvuje preko 80 izlagača, najviše domaćih, ali će preko svojih distributera i predstavnika biti zastupljene firme iz Nemačke, Italije, Slovenije i Švedske. Ove godine zapaženo je povećano interesovanje izlagača iz oblasti cvećarstva i uređenja zelenih površina.

Program sajma raspoređen u četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organic Fest i MotoPlantExpo.

Iz bogatog izbora sadnica cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, na sajmu se odabran može kupiti i direktno od proizvođača, jer je BeoPlantFair tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji.

Učesnici su: pojedinci, udruženja, zemljoradničke zadruge, privredne organizacije, distributeri, proizvođači-uzgajivači, trgovci, pejzažne arhitekte, akademske i naučne institucije, komunalna preduzeća, zajedno sa značajnim brojem poslovnih posetilaca, najšire publike i ljubitelja prirode.

Manifestacija predstavlja sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu… U okviru stručnog pratećeg programa u petak 19. juna 2020. godine biće obeležen Dan pejzažne arhitekture.

Posetiocima sajma raznolikih poslovnih profila i ličnih afiniteta pruža se jedinstvena prilika da se upoznaju sa novim trendovima i brendovima u hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi i prostornom planiranju, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja, da saznaju više o značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda i još mnogo toga.

SERVISNE INFORMACIJE:

Radno vreme manifestacije:

SRE – SUB 17 – 20. jun: 10 do 18 časova

Ulaz i parking su besplatni za posetioce.

Mere i preporuke zaštite i prevencije:

Beogradski sajam će poštovati i obezbediti sve propisane mere i preporuke zaštite i prevencije, a u skladu sa važećim pravilima zaštite od virusa covid-19. Biće vidno istaknute informacije za posetioce o merama koje su u tom smislu preduzete.

Od posetilaca se očekuje da se mera pridržavaju.