03 naslovna za web

Booka, u okviru svoje nove edicije poezije, objavila je zbirku pesama

Izdavačka kuća Booka, u okviru svoje nove edicije poezije, krajem maja objavila je zbirku pesama „Ponekad se probudiš u Beogradu“ Vladimira Skočajića, autora muzičke emisije „Gistro FM“, koja je nekada išla na Radiju B92 a danas postoji na internetu.

U okviru svoje nove edicije izdavačka kuća Booka će objavljivati poeziju kako etabliranih pesnika, tako i onih koji poeziju objavljuju prvi put. Ediciju otvara upravo prva knjiga Vladimira Skočajića.

Za vizuelni identite nove edicije zaslužna je vodeća dizajnerka nove generacije Monika Lang.

Pesme iz zbirke „Ponekad se probudiš u Beogradu“ dokument su vremena u kom je pakovanje važnije od sadržaja i u kom se pesimizam meša s realizmom. One ne postavljaju pitanja, a još manje daju odgovore, ali pomažu da vreme u kom čekamo da svet opet bude divno mesto prođe što pre.

Knjiga na koju se, prema rečima izdavača, dugo čekalo, sadrži pedesetak pesama koje se najpre čitaju brzo i žedno, a potom, kada se prva žeđ zadovolji, gustiraju do duboko u noć.

Autor svet posmatra srcem, uz muziku Džoni Mičel, Boba Dilana i benda Sparklehorse, i premda na momente deluje kao pesimista, zapravo slavi ljubav, dobrotu i život. 

Vladimir Skočajić rođen je 1978. u Beogradu. Studirao je srpski jezik i književnost, pa filozofiju. Ceo život mu se vrti oko muzike. Na Radiju B92 2005. počeo je da pravi muzičku emisiju „Gistro FM“, koja i danas postoji na internetu. Pravi nekoliko emisija za onlajn-radio „Radio Aparat“ od njegovog osnivanja 2016. Objavljivao je tekstove u više portala i novina. Živeo je u Teksasu dve i po godine, a u Beograd se vratio 2020. Pesme piše od svoje osnovne škole. „Ponekad se probudiš u Beogradu“ je njegova prva knjiga.