BESPLATNE ONLAJN KONSULTACIJE 3

Besplatne konsultacije za umetnice, radnice u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama


Koji ugovor je najbolji za tebe? Kako da napišeš budžet za projekat? Ima li na TikTok-u mesta za kulturu? Kako se vode uspešne kampanje na društvenim mrežama? Sve radnice u kulturi, umetnice, preduzetnice u sektoru kreativnih industrija i drugim angažovanim ženama u polju kulture i umetnosti u Srbiji pridružite se ekspertima u subotu 4. i 11. februara od 11-13h, na onlajn besplatnoj savetodavnoj podršci iz oblasti PR-a.

Nakon održavanja početnih seminara na teme PR-a i digitalnog marketinga, kao i finansijskog upravljanja, krajem decembra 2022. otvoren je novi format u vidu pružanja podrške o konkretnim nedoumicama i pitanjima kroz besplatnu savetodavnu podršku.

Mladen Savković, konsultant iz oblasti PR-a i digitalnog marketinga i Nataša Todorović, preduzetnica i finansijska savetnica, biće na raspolaganju za pitanja, nedoumice, i pomoći radnicama u kulturi i preduzetnicama. Ukoliko imate konkretna pitanja iz PR-a, marketinga i finansija u vezi sa vašim radom u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama, ovo je prava prilika da ih postavite!

Molimo zainteresovane da pitanja pošalju mejlom na pr_konsultacije@femix.info za konsultacije o marketingu do 3. februara, a na mejl finansije_konsultacije@femix.info za konsultacije o finansijama do 9. februara, kako bi konsultanti pripremili odgovore i otvorili diskusiju u toku Zoom konsultacija u slučaju pitanja koja se ponavljaju.

Aktivnost sprovode Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, Kolektiv mladih žena FEMIX, Pobunjene čitateljke, Kulturanova, Centar za empirijske studije Jugoistočne Evrope, Millennium, Studio 6 i Elektrika uz podršku UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost i Ministarstva kulture Republike Srbije u okviru projekta „Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost“.

VAŽNO: Učešće u programu je besplatno, dok sam program traje do 1. juna 2023. Registracija je obavezna na sledećim likovima:

4. februar: PR i marketing
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZApfu-orDwqHtMkBDJ69_eURK8qu2f0TVFD

11. februar: Finansijsko upravljanje
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0sdOqrrjItHtKHt9iZyJbn8hN0Vwft2Tmq

Moguće je prisustvovati na oba onlajn događaja, kao i poslati pitanja iza obe oblasti.

Nataša Todorović, preduzetnica i finansijska savetnica sa više od 15 godina iskustva u oblasti knjigovodstva i ekonomije. Diplomirala na Beogradskoj poslovnoj školi u Beogradu i od tada aktivno radi sa kompanijama, udruženjima i preduzetnicima kako bi im obezbedila što kvalitetnije i organizovanije finansije. Radila je kao finansijska savetnica za žene preduzetnice i žene sa invaliditetom koje žele da započnu svoje biznise, i iza sebe ima više od 200 zadovoljnih klijenata. Organizovana, spretna i uvek spremna da izađe u susret svojim kolegama i klijentima. Ceni kvalitetnu saradnju, poslovni i lični napredak.

Mladen Savković diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a nakon sticanja iskustva u brojnim redakcijama (B92, MTV, Lonely Planet…), poslednjih godina bavi se odnosima s javnošću i digitalnim marketingom. Sarađuje sa brojnim organizacijama i institucijama kulture među kojima su Institut Servantes u Beogradu, Bitef festival, Evropska noć istraživača, Festival nauke, Noć muzeja, Filmski festival Slobodna zona, Pobunjene čitateljke… Godine 2019. učestvovao je u programu Erazmus razmene za mlade preduzetnike, ostvarivši saradnju sa umetničkim kolektivima iz Španije. Bio je polaznik Sajber akademije u organizaciji Evropske prestonice kulture – Vroclav 2016, a trenutno je polaznik Programa za multiplikatore koji organizuje DW Akademie u sklopu projekta „Young Media”.