marsel skoljka sa cipelama 01
Marsel školjka sa cipelama, 51. FEST

Animirani film “Marsel školjka sa cipelama” zabava za celu porodicu na 51. FEST-u

Ako ste voleli romantičnog robota iz filma “Wall-E” ili opuštajući francuski animirani serijal “Minuscule” o čarobnom svetu insekata, volećete i malu emotivnu školjku, u crvenim cipelama, Marsela. Sićušni mekušac je glavni lik u animiranom američkom filmu „Marsel školjka sa cipelama“, koji će biti prikazan isključivo tokom trajanja 51. FEST-a, i to 25. februara u MTS dvorani, 26. februara u Cineplexx-u Ušće, i 27. februara u bioskopu Cineplexx Galerija, u distribuciji Taramount.

Navikli smo se već na You Tube senzacije, a time i na vrtoglavu popularnost a ujedno i na munjevitu prolaznost takvih trendova. Mala školjka, po imenu Marsel, od internet zvezde, postala je simpatičan filmski junak. Na tom svom na putu, koračajući u crvenim cipelicama, od malog do veliko ekrana, Marsle je zaživeo i u istoimeoj knjizi, čiji je jedan od autora reditelj filma „Marsel školjka sa cipelama“, Dean Fleischer Camp. 

Zamislite školjku, kakvu najčešće deca nose kao suvenir s letovanja, pa joj dodajte jedno oko i kratka stopala, i dobili ste Marsela. Nežnog glasa, nostalgičan i pomalo tužan, ovaj mekušac tokom filma pokazuje hrabrost i odlučnost da izađe iz svoje zone komfora, u potrazi za roditeljima. Zarobljen u kući, koja se nalazi na Airbnb-u, zajedno sa svojom bakom školjkom uživa u sitnim životnim zadovoljstvima – u suncu, svetlucanju prašine, u tišini i u svom vrtu. U njihov mali i skladan svet ulazi reditelj amater, i tu se rađa prijateljstvo za kojim su svi oni tragali. 

„Marsel školjka sa cipelama“ mogao bi da podseti gledaoca na “The Annoying Orange”, američki serijal koji je nastao samo godinu pre nego što je Marsel imao svoju prvu epizodu na You Tubu, ali je u pitanju nešto ipak drugačije, toplije i daleko poučnije. Ovaj film je lep povod da roditelji, ljubitelji filma podele svoju radost odlaska na FEST sa svojim najmlađima, uzrasta od 8 godina, pa na dalje.