Program Radost Evrope 2022

53. MEĐUNARODNI SUSRET DECE EVROPE „RADOST EVROPE”

„RADOST EVROPE”, U SUBOTU, 1. OKTOBRA POČINjE

Pedeset treći po redu Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“ održava se u Beogradu od 1. do 5. oktobra, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Beograd će ugostiti decu iz dvanaest zemalja – Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litvanije, Mađarske, Nemačke, Norveške, Poljske, Severne Makedonije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore.

Manifestacija počinje u subotu, 1. oktobra, u 12 časova, u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj 8, svečanim otvaranjem Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope”, koji prevazilazi okvire Evrope i okuplja decu sveta.

U nedelju, 2. oktobra, u 9 časova, u Palati Srbija, decu će ugostiti Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Nakon prijema, istog dana, održaće se karneval – svečani defile svih učesnika manifestacije u kostimima i svojim tradicionlanim narodnim nošnjama u Knez Mihailovoj ulici.  Uz orkestar, artiste na štulama, mađioničare, igru i pesmu karneval će početi na Trgu republike u podne i završiti se na Kalemegdanu, na Košarkaškim terenima „Partizan”.