EFA 2

Dodela 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) uživo na Slobodnoj zoni

Uživo na: https://slobodnazona.rs/efa/

Virtualna ceremonija dodele 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) održaće se u subotu 12. decembra u 20 časova i biće emitovana iz sedišta Evropske filmske akademije u Berlinu. 

Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, i Goran Bogdan za ulogu u filmu “Otac” Srdana Golubovića (film “Otac” je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film). Veliki broj nominovanih ostvarenja bio je u selekciji ovogodišnje Slobodne zone, kao što su filmovi Undine, Akasa moj dom, Mala devojčica, Martin Eden, Gagarin..

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture. Ceremonija odaje počast postignućima evropske kinematografije u glavnim EFA kategorijama (Najbolji u Evropi: igrani, dokumentarni i kratki film, najbolje evropska komedija i animirani film, otkriće godine, reditelj, glumica, glumac i scenarista, kao i nagrada za inovativno pripovedanje priče u filmu). Dodele EFA nagrada obično se održavaju u Berlinu svake druge godine, a proslavljaju se u gradovima širom Evrope. Međutim, zbog epidemije COVID-19, dodela će biti realizovana onlajn u Berlinu, a EFA će biti dodeljena u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine. 

Nominacije za ovogodišnje EFA nagrade možete pogledati OVDE.