Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja!   Manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti

24 Kitchen Piknik u Bašti: Kulinarsko uživanje uz Ljetno kino i Tamaru Jokić za vikend u Botaničkoj bašti

“24 Kitchen Piknik u Bašti” po drugi put održaće se 3. i 4. septembra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”

Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja!   Manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti” po drugi put održaće se 3. i 4. septembra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Posle velikog uspeha letnjih manifestacija koje su održane u Botaničkoj bašti, posebno Wine Gardena i Jazz in the Garden festivala, kao i brojnih pozitivnih utisaka posetilaca, od istih producenata stiže nova manifestacija tokom koje će posetioci moći da uživaju u poslednjim danima leta u najlepšoj zelenoj oazi u centru grada.

Botanička bašta će tokom dva dana biti pretvorena u veliku piknik zonu u centru grada, a organizatori će obezbediti sve što je potrebno za maksimalno uživanje. Posetioce očekuje bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, a sve će biti začinjeno odličnom muzikom.

24 Kitchen priprema razna kulinarska iznenađenja! Piknik će biti sjajna prilika da u najlepšem parku u Beogradu posetioci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara poput Džejmija Olivera, Rudolfa, Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje.

Pored toga, u organizaciji 24 Kitchen naši posetioci imaće priliku da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva Slobodana Radete u njegovom podkast korneru “Umami šegrt”. Kroz razgovore sa zanimljivim gostima, svi koji se prijave za učestvovanje saznaće kako se pravi jedan od najboljih tatar bifteka, kako se priprema fine dining salata ili baca testo u vazduh za najbolju picu, a nakon demonstracije pripreme svih specijaliteta, sledi degustacija!

Osim u prirodi, gastronomskoj ponudi i druženju posetioci će svakog dana moći da uživaju i u koncertima autora i izvođača različitih muzičkih žanrova.

U subotu 3. septembra od 17.30 nastupiće Ljetno kino. Frontmen benda Mladen Juričić, nekadašnji gitarista Azre i grupe Film, bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva. Zajedno su snimili jednu od njegovih najlepših pesama “Samo jednu ljubav imam”, pa će sada Ljetno Kino u proširenom sastavu još jednom odati počast velikom prijatelju u njegovom rodnom gradu. Pre Ljetnog kina nastupiće The Quarantinos, sjajan sastav iz Zrenjanina, koji će posetioce Piknika povesti na muzičko putovanje kroz najbolje numere Tarantinovih filmova.

U nedelju 4. septembra od 17.30 nastupiće fado diva i jedna od najperspektivnijih kantautorki iz Srbije, Tamara Jokić. Devojka koja je nakon studija španskog i portugalskog jezika i završenog mastera u Beogradu, upisala studije pevanja na prestižnom Berkli univerzitetu, početkom godine izdala je album za prestižnu producentsku kuću Sony, a publici će na Pikniku predstaviti i stare klasike mediteranske, fado i španske muzike. Pored Tamare, u nedelju će nastupiti i alternativni akustični bend iz Kikinde zanimljivog naziva Drvo Truo, kao i sjajna kantautorka Jelena Petošević, koja je veliku pažnju javnosti privukla pesmama “Dole u mraku” i “Tiho, tiho teče reka” iz popularne serije “Močvara”.

Nismo zaboravili ni naše najmlađe posetioce za koje pripremamo specijalni dečji kutak sa celodnevnim programom – radionicama, animatorima, bublleman-om i ukusnim poslasticama. 

Kapije Botaničke bašte biće otvorene 3. i 4. septembra od 13 do 20h časova, a ulaznice po ceni od 950 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs, kao i na blagajni Botaničke bašte. Za decu do 12 godina ulaz je slobodan.