tras

Festival stripa Tras!

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Beogradski festival stripa Tras! #2  biće održan u periodu od 11. do 13. maja u Centru za kulturu Vlada Divljan (UK Palilula, Beograd) podrškom Italijanskog kulturnog centra.

Ovaj Festival će pružiti mogućnost svim ljubiteljima ove forme, koju mnogi smatraju devetom umetnošću, da uživaju u kvalitetnom sadržaju, u tribinama i radionicama sa inostranim i domaćim majstorima  stripa, da učestvuju u berzi stripova, izložbi, kao i u ostalom sadržaju koji Festival stripa Tras!nudi.

Svi poštovaoci i posetioci imaće priliku da se druže sa specijalnim gostima, među kojima su scenarista, strip umetnik i esejista Alfredo Kasteli(Italija), tvorac junaka Marti Misterije, strip umetnik

Paskvale Del Vekio(Italija), najpoznatiji po radu na Teks Vileru, strip umetnik Marćelo Manđantini(Italija), jedan od autora Zagora, kao i veteran italijanskog stripa Lučo Filipuči (Italija), autor 27 epizoda Detektiva Nemogućeg. Na festival dolaze i Robert Bob Solanović iz Hrvatske, Stevan Subićiz Zrenjanina, dobitnik više nagrada za strip, strip umetnici Milan Jovanovići Dražen Kovačević iz Beograda,  svi saradnici velikih izdavača u Italiji i Francuskoj.  Ulaz za posetioce je besplatan.