FILE1320

20. godina od premijere predstave CIgani lete u nebo

U sredu, 17. aprila, specijalnim izvođenjem mjuzikla Cigani lete u nebo Pozorište na Terazijama će obeležiti 20. godina od premijere jedne od najposećenijih predstava sa našeg repertoara!

U ovom izvođenju učestvovaće obe glumačke podele i biće pravi pozorišni spektakl za publiku. Njemu će prisustvovati i svi koji su tokom prethodne dve decenije bili deo ansambla sada već kultnog terazijskog naslova.

Ovim povodom, a zbog velikog interesovanja ljubitelja predstave, ulaznice za specijalno izvođenje mjuzikla Cigani lete u nebo biće puštene u prodaju u petak 22. marta, i mogu se kupiti online preko našeg sajta ili na blagajni pozorišta.

Prodaja ulaznica za ostale predstave sa aprilskog repertoara sa popustom prvog dana prodaje biće u subotu 23. marta.

Uskoro ćemo vas obavestiti o daljim planiranim aktivnostima povodom obeležavanja jubileja ove predstave.

Premijera predstave, u režiji Vladimira Lazića, bila je 17. aprila 2004. godine i od tada se uvek igra pred prepunom salom kako na matičnoj, tako i drugim scenama širom zemlje i van nje.

Ovu predstavu sa više od 130 učesnika, do sada je pogledalo blizu 200 000 posetilaca, a izvedena je više od 360 puta.

Tokom svog scenskog života, ova predstava je rasla i transformisala se u vrlo prepoznatljivu energiju ansambla koji sa posebnim žarom izvodi najlepše ruske pesme Jevgenija Doge oslikavajući jednu od najpoznatijih ljubavnih priča, pojednako baveći se pitanjem granica slobode, ponosa i društvenih normi.

Foto: Đorđe Tomić (FILE 1320), Dalibor Tonković