fbpx

Novi singl Zemlje Gruva

Nakon prvog albuma “WTF iS GRUVLEND?”, bend Zemlja Gruva objavljuje novi singl “Sudopera”. Ovo je autorska pesma koja govori o duhovnom stanju žene zarobljene kućnim poslovima.

Zoe Kida u ovoj pesmi opisuje mladu domaćicu koja razmišlja o svojim životnim izborima, položaju u društvu i svojim idealima. Kroz unutrašnji monolog, ona promišlja svoje mesto u kući i društvu, svoje neostvarene ambicije, životne prioritete istovremeno ne odričući se komfora koji joj ova pozicija pruža. Kao portparol kako emancipovanih tako neemancipovanih žena, ovom pesmom Zoe Kida na glas izgovara neke od univerzalnih strepnji koje se tiču ženske slobode I budućnosti.

No, pak, ova junakinja nije žrtva svoje sudbine jer je to bilo pitanje njenog izbora. Ona uživa u ulozi gospodarice svog doma i činjenice da je našla svoj siguran posao koji niko ne može da joj oduzme.

Pomirenost sa izborima ili težnja ka ispunjenju, samorealizaciji izvan društvenih okvira, robovanje stereotipima, zensko multitaskovanje, uloga žene u današnjem svetu samo su neka od pitanja koje ova pesma postavlja ne pretendujući da na njih da univerzalne odgovore. Na slušocima ostaje da nađu svoje tumačenje.

 

More Stories
Talasi ideja vrednih širenja na TEDxBelgrade konferenciji