grupa baobab objavila novo izdanje

Grupa Baobab objavila novo izdanje

Nakon gotovo godinu dana od početka snimanja, grupa Baobab konačno je objavila svoje novo izdanje, EP Huk. Novi materijal sadrži pet pesama i dostupan je za besplatno preuzimanje putem onlajn izdavačke kuće RockSvirke.

EP Huk snimljen je u studiju Digimedia, u Beogradu, u produkciji Janka Maraša i nadovezuje se na album Pogled iznad iz 2011. godine. Uz prepoznatljiv gitarski zvuk koji je postao zaštitini znak grupe, Baobab istražuje i neke nove muzičke teritorije.

Za vreme snimanja, u martu 2013. godine preminuo je bubnjar Baobaba, Ljubiša Golubović. Uprkos velikim dilemama, grupa je ipak odlučila da nastavi sa radom. Vratili su se u studio i početkom jeseni uspeli da završe započeti materijal. Mesto bubnjara zauzeo je Vojkan Aleksić.

Posle velikog uspeha singla “Brza reka”, koji je stigao do mesta broj 1 na listama Diskomer Studija B, Pop mašina radija B92… grupa započinje promociju novog izdanja koncertnim nastupima po Srbiji.

Beogradski koncert održaće se u petak 8. novembra, u Božidarcu, gde će Baobab nastupiti zajedno sa grupom Eva Braun. Nakon toga u Arilju 09.11. zajedno sa Velikim Prezirom. Novi Sad i Omladinski klub CK13 je zakazan za 15.11. a potom i Bačka Planka 16.11. klub Viveur…

EP Huk je nastao uz veliku pomoć Extreme intimo koja je stala uz grupu u tom delikatnom periodu.