IMG 7310

DLM nastupao u Parizu

Kulturni centar Republike Srbije u Parizu i ove godine je učestvovao na manifestaciji «Svetski Dan muzike» koju, od 1982. godine organizuje Ministarstvo kulture Francuske i Direkcija za kulturu grada Pariza.

Tačno u 21 čas i 30 minuta, sa prozora-balkona KC Srbije, brojnoj publici se predstavila beogradska grupa Deca Loših Muzičara. Predvođena pevačem i glumcem Ivanom Jevtovićem, grupa je svojom energijom bukvalno ”zapalila” plato ispred Kulturog centra. U jednoiposatnom nastupu, pariska publika je igrala i pozdravljala DLM koji su na kraju koncerta upriličili i dva bisa.

Da bi se i ove godine predstavio na najbolji mogući način, KC Srbije je organizovao nastupe sledećih muzičkih grupa: Balkan Omnibus (etno džez) iz Pariza, zatim grupe SKA FAKTOR iz Talina – u saradnji sa ambasadom Estonije u Parizu a u okviru FICEP-a – Foruma stranih Kulturnih centara u Parizu čiji je KC Srbije jedan od osnivača i aktivni član.

Gostovanje grupe Deca Loših Muzičara u Parizu podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ambasada Srbije u Francuskoj.