MMIneg

Radionica klavijatura

Škola moderne muzike – MMI organizuje radionicu klavijatura koja će se održati u Ustanovi kulture Parobrod u četvrtak, 24. aprila u 17h. Ulaz na radionicu je besplatan. Na radionici će učestvovati poznati srpski klavijaturisti.

MMI škola je krenula sa serijom muzičkih radionica koje se održavaju u Ustanovi kulture Parobrod. Prva u nizu bila je veoma uspešna radionica bas gitare, dok je radionica klavijature zakazana za 24. april.

Na ovoj radionici posetioci će imati prilike da vide i čuju o tehnikama sviranja srpskih eminentnih pijanista koji su pored svojih autorskih dela poznati i po tome što su radili muziku za pozorište, filmove i televiziju.  Kako se sviraju legendarne klavirske  teme pesama poput  “April u Beogradu” i  “Moji su drugovi” saznaćete u Parobrodu.

Na radionici će učestvovati poznati srpski klavijaturisti:

Kornelije Bata Kovač

Aleksandar Saša Lokner

Slobodan Marković

Vasil Hadžimanov

Sonja Lončar

Cilj radionice je detaljnije objasniti primenu klavijatura u muzici kroz stilove – progresiv, rok, pop i osnove džeza. Učesnici radionice će, pored svoje tehnike sviranja, objasniti koje instrumente koriste i zašto, koršćenje kompjutera ali i koje su to prepoznatljive farbe klavijatura u njihovim legendarnim pesmama.

U okviru ove radionice, Music media centar će pokazati nekoliko skupocenih klavijatura koje će posetioci moči da probaju na licu mesta.