The Schtrebers 2

GARAGE FIRE! Campus Fest 2013

GARAGE FIRE! Campus Fest 2013 održava se 3. jula od 20h na Letnjoj pozornici Doma kulture Studentski grad. Festival, koji se ove godine održava peti put po redu, ugostiće bendove kako iz Srbije tako i iz regiona: Threesome, RECYCLEBeINg, The Schtrebers, Saša 21 (Pula, Istra, Hrvatska), Črni Peter (Ljubljana, Slovenija).

Campus Fest je prvi festival ove vrste u Beogradu i namenjen je pre svega mladim ljudima koji žele alternativu društveno prihvaćenim elementima mejnstrim muzike i turbo folka. Festival je neprofitnog karaktera, što podrazumeva besplatan ulaz za sve posetioce i osigurava programski kvalitet i integritet. U slučaju kiše koncerti se pomeraju za sledeći dan.

Threesome su eksplozivan surf rok bend iz Beograda. U početku, bavili su se samo instrumentalnom muzikom, da bi potom izrasli u bend koji neguje rok stil ranih ’60-tih godina kao i novi talas, pank i math rok.

RECYCLEBeINg su intelektualni post punk band koji eksperimetiše sa zvukom i rečima. Bend je nastao u junu 2009. godine od grupe muzičara okupljenih za nastup na festivalu Novi Balast. Od tada su imali veliki broj nastupa po klubovima u Beogradu. Po rezultatima glasanja posetilaca sajta popboks.com, bend se našao na listi najboljih novih bendova za 2010. godinu.

The Schtrebers su instrumentalni muzički sastav iz Beograda. Sastav postoji već trinaest godina, a prvo izdanje su objavili 2013. godine. Do sada su održali na desetine koncerata po beogradskim klubovima, ali i širom Srbije. Njihov zvuk je žanrovski dosta raznovrstan, nabijen energijom, a zajednički imenilac jeste instrumentalni hard rok.

Saša 21 (Pula, Istra, Hrvatska) Indi, punk rok bend sa veoma lucidnim stihovima. Frontmen je Sale Veruda, gitarista i osnivač Kud Idijota.

Črni Peter (Ljubljana, Slovenija) tročlani sastav osnovan u proleće 2012. Inspirisani muzikom punk bendova ’80-tih. Garažni, postpank bend.