Screen shot 2013 07 15 at 10.14.40

Završava se 22. Belef

Beogradski letnji festival, koji traje od 21. juna, svečano će biti zatvoren u ponedeljak 15. jula od 20h, u Kući Kralja Petra I na Senjaku, uz seriju nastupa beogradskog ImprovE kolektiva i goste iz Mađarske i Brazila. Ulaz je, naravno, besplatan.

U proteklih 25 festivalskih dana, koliko je BELEF trajao ove godine, održano je 13 besplatnih festivalskih programa na nekoliko lokacija u Beogradu, od kojih je glavna bila nova BELEF scena u dvorištu Pete beogradske gimnazije.

Svečano zatvaranje, obeležiće svojim prepoznatljivim koncertima, ImprovE kolektiv iz Beograda. Koncerti će biti održani na tri različita nivoa u samoj kući, počev od 20 sati. Počeće Boas i Lukatoyboy u podrumu svojim akustičnim setom, zatim će na prvom spratu Srdjan Muc i Rastko Lazić dati svoj električni doprinos, a veče završava kvartet u kojem su, pored lokalnih heroja Igorrogi Lav (Čubrilović & Stangliczky), nastupiti madjarski bubnjar Pandi Balasz (koji već ima ozbiljnu karijeru i nastupe sa majstorima poput Merzbowi Mats Gustafssona) i brazilski saksofonista Yedo Gibson (u Beogradu je nastupao sa Sol 6, a vodi Royal Improvisers Orchestra u Amsterdamu).

„Nakon skoro 25 dana, 22. Beogradski letnji festival se bliži kraju. Ovom prilikom moram da istaknem da smo izuzetno zadovoljni odazivom publike koja se među brojnim dešavanjima u Beogradu, opredila upravo za BELEF. To je još jedna potvrda da smo i ove godine napravili dobar odabir programa i uspeli da zadovoljimo različita interesovanja beograđana.“ – izjavio je Vuk Despotović, v.d. direktora BELEF-a.