hon li

Oproštajni koncert Hona Lia: Tri tenora

Oproštajni koncert tenora koji je stekao veliku popularnost na našoj sceni Hon Lia, Koreja, posvećen je kolegama, poštovaocima i svim ljubiteljima operske umetnosti.Kako bi koncert učinio zanimljivijim, pozvao je dvojicu svojih kolega, Gorana Strgara, Novi Sad, i Kim Džina, Rim, da zajedno otpevaju poznate arije i ansamble iz popularnih opereta svetskog repertoara. Koncert je zakazan za ponedeljak, 3. juna u 19h na Bel Etage-u Madlenianuma.

Klavirska saradnja: Sanja Karadžić, Novi Sad.

“Hon Li se na našoj sceni posebno istakao glavnom i naslovnom ulogom u Leonkavalovim “Pajacima”, predstavi koju je na našoj sceni režirao gost iz Sankt Peterburga, Jurij Aleksandrov. Publika je svaki njegov nastup propratila ovacijama, posebno glavnu ariju “Vesti la giubba”. U ovoj ulozi on nije imao alternaciju, a obe naše solističke podele uživale su saradjujući sa njim.” – Madlenianum.

Niz velikih rola u operi ostvario je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, čiji je bio stalni član. U opštoj svetskoj oskudici tenora, njegov izostanak sa beogradskih scena, posebno sa scene Madlenianuma, neće biti lako nadomestiti niti mu pronaći pravu zamenu, navodi se u saopštenju Madlenianuma.

Goran Strgar je član mnogih projekata naše kuće, pored „Pajaca“ , svoj doprinos daje i u „Mandragoli“, a Kim Džin se afirmisao u Rimskoj operi u kojoj je proveo poslednjih sedam godina i za sve nas predstavlja otkriće. Treba ga čuti.