Aleksandra Bjelos

Dame sviraju bluz!

Blues Session “Dame sviraju bluz” biće održan u utorak, 16. aprila od 21h u Klubu DOB-a. Do ovog momenta, potvrđene liste učesnika čine Aleksandra Bjeloš – bubnjevi, Ana Radžić – usna harmonika, Daniela Poljak – gitara, Marina Mikša – gitara & glas, a kao specijalni gost nastupaće naša poznata jazz pevačica Katarina Kačunković.

Domaćin Aleksandar Đukić (The Untouchables): “U ona vremena kada sam kao mlad blues fan počeo da odlazim na blues koncerte bilo je očigledno da žena nema previše ni u publici a kamoli na bini. Na svu sreću danas je sve drugačije. Žene su u velikom broju prisutne na blues koncertima u publici, a u sve većem broju i to vrlo uspešno počinju da na bini, sa svojim muškim kolegama, sviraju blues i to sviraju upravo “muške” instrumente (bubnjeve, gitare…). Sa željom da se ova tendencija, koja je osvežila i oplemenila domaću blues scenu promoviše, jamming u okviru ciklusa BLUZ-a za B u utorak 16-tog biće posvećen damama koje sviraju blues i koje će na sceni sa svojim muškim kolegama pokazati koliko su sjajne.”

Vraćajući se sopstvenoj tradiciji u novim vremenima, Dom omladine pokreće novu liniju besplatnih koncerata, ovoga puta uz ušešće naših najpoznatijih izvođača bluz muzike. Po imenom “Bluz za B”, svakog utorka od 21 u Klubu DOB biće organizovani nastupi pre svega novih, ali i proverenih starih imena domaće scene. Slično već afirmisanom projektu Džez za DŽ.