Mundy foto Barry McCall

Mundy: Ponesite osmeh i dođite da se provedemo

Prvi put u Srbji u okviru šestog Beogradskog irskog festivala održaće koncert 10. marta fenomenalni irski kantautor Mundy, u pratnji talentovane violinistkinje Sare Linč (Sarah Lynch).

Mundy je snimio specijalnu video poruku u kojoj poziva beogradsku publiku da dođe na ovaj prvoklasni irski muzički događaj. „Ne mogu da dočekam koncert, ponesite osmeh, biće fenomenalno“, kaže između ostalog Mundy u video obraćanju koje u celosti možete pogledati ovde –

Edmond Enright, kako je pravo Mundy-jevo ime, već je sa dvadeset jednom godinom imao singl “To You I Bestow” na soundtracku za čuveni film Baza Luhrmanna „Romeo i Julija“, koji je prodat u 11 miliona primeraka! Pesma je originalno objavljena na njegovom debi albumu „Jelly Legs“ (1996) koji je lansirao karijeru ovog harizmatičnog irskog autora. Od tad je objavio još 5 studijskih albuma i dva koncertna izdanja, a njegov drugi album „24 Star Hotel“ imao je multi-platinasti tiiraž, sa veoma slušanim singlovima “July” i “Mexico”. Njegova verzija pesme Stevea Earla “Galaway Girl” sa Sharon Shannon kasnije je bila veliki hit u Irskoj kao singl sa najviše downloada 2007. i 2008. godine. “Galaway Girl” je tokom vremena postala osmi najprodavaniji singl u Irskoj ikada!

Svirao je turneje širom Amerike, Australije, Evrope, samostalno ili kao podrška izvođačima kao što su Bob Dylan, Neil Young, R.E.M. i Oasis. Nastupao je pred Barackom Obamom prilikom njegove posete Dublinu, kao i u Beloj kući.

Mundy na svojim koncertima ostavlja „srce na terenu“, nemojte propustiti izuzetnu priliku da 10. marta (21h) u beogradskom klubu Elektropionir čujete čuveni irski folk-rock u njegovom najboljem izdanju.

Ulaznice za koncert se u pretprodaji mogu kupiti u beogradskim kafeima Šikarica i Zaokret po ceni od 800 dinara. Na ulazu, neposredno pre početka koncerta, cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.

Program predstojećeg Beogradskog irskog festivala inspirisan je Evropskom godinom kulturne baštine, za koju je 2018. proglašena od strane Evropskog parlamenta, pa publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Kompletan program možete pronaći na sajtu Festivala – www.irishfest.rs

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Jameson, Guinness, Turistička organizacija Beograda, Jugoslovenska Kinoteka i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.