Hor Kolibri 1

Kolibrići u subotu u Domu sindikata

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Čuveni Kolibri, najveći mali hor u Srbiji, posle 15 godina održaće samostalni koncert pred beogradskom publikom. U subotu, 22. marta, od 19 časova, Domom sindikata oriće se pesme uz koje su odrastale mame i tate današnjih klinaca, kao i hitovi sa najnovijeg albuma Kolibri planeta.

Album koji će Kolibrići predstaviti na koncertu nastao je posle dve decenije pauze u snimanju. Na audiciji održanoj u maju 2012. godine, tridest petoro najmuzikalnije dece izabrano je da nastavi pedesetogodišnju tradiciju hora i Kolibri se vratio na velika vrata. Odmah su počele pripreme za novi CD, a najveće zvezde domaće muzike prihvatile su poziv Muzičke produkcije RTS-a da komponuju za Kolibriće, svesni da imaju čast da stvaraju nove klasike dečije muzike.

Pesme sa Kolibri planete već su postale hitovi među decom i roditeljima, snimljena su dva spota, a prvi tiraž albuma je gotovo rasprodat. CD je osmišljen za decu 21. veka, prati muzičke trendove, a u isto vreme se oslanja na kvalitet i tradiciju koje je utemeljila dugogodišnja dirigentica Kolibrija Milica Manojlović.

Dirigent na koncertu u subotu je Ljiljana Ranđelović, a najavljeni su i specijalni gosti: Dečiji hor RTS-a i gosti iznenađenja.

Bajaga, Bora Čorba, Čutura, Neša Galija, Rambo Amadeus, Neverne bebe, Frajle, Marčelo, Bane Lalić, Lena Kovačević, Srđan Marković, Dejan Cukić – neki su od muzičara koji su komponovali i pevali na najnovijem albumu Kolibrića.

Zbog velikog uspeha prvog tiraža Kolibri planete, Muzička produkcija RTS-a je ponudila još jedno izdanje, dostupno na teritoriji Srbije i Crne Gore. Izdanje se prodaje uz Blic ženu i objavljeno je povodom Dana žena.