Hindi Zahra

Hindi Zahra nastupa @ Musicology Barcaffè Sessions

Hindi Zahra, svetski poznata marokanska kantautorka, nastupiće prvi put u Beogradu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, 9. februara u klubu Bitefartcafe. Koncert je rasprodat, a Hindi kaže da jedva čeka da oseti našu publiku, ali i da upoznavanjem novih gradova i kultura pronalazi inspiraciju za svoju muziku.

Kombinujući bluz, džez i neobični marokanski etno, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista. Ona obožava da priča priče kroz svoju muziku – ali samo o sopstvenom proživljenom iskustvu. U svoj debi album Handmade (2010.) utkala je deset godina života.  Drugi album, Homeland, izdala je tek 2015. godine.

“Pišem korak po korak. Nekoliko reči je dovoljno za početak. Imam mnogo pesama koje imaju samo četiri reči. Tako počnem, ali ne moram odmah i da završim pesmu. Vratim joj se godinu ili dve kasnije. Pišem kada osetim potrebu. Nikada se ne silim, inspiraciju treba poštovati. Stvari treba ostaviti “da prenoće”, osetiti ih, putovati, upoznavati nove ljude, osamiti se – iz svega toga izrodiće se muzika i tekstovi” – kaže Hindi.

Koncerti Musicology Barcaffè Sessions zamišljeni su kao intimni užitak i bliska interakcija između umetnika i posetilaca koncerta, te je broj karata striktno ograničen. Ovakvom jedinstvenom uživanju u kvalitetnoj muzici doprinosi partner festivala Barcaffè, čija šoljica aromatičnog espressa poziva sve ljubitelje kvalitetne kafe na optimizam i druženje, ovaj put uz originalne note Maroka u Beogradu.