consecration 01

Prog-Rock spektakl

U petak 29. marta, Vračar Rocks! priprema Prog-Rock spektakl u Božidarcu u okviru koga će nastupiti beogradski sastavi Consecration i Temple Of The Smoke i gosti iz Grčke, bend Afformance.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u prodavnici Felix (TC Sremska) po ceni od samo 300 dinara, a na ulazu na koncert cena karte iznosiće 500 dinara.

Consecration je beogradski bend koji svira mešavinu psihodeličnog roka 70-ih i modernog metala karakterističnog za bendove sa kraja 90-ih i početka 21. veka. Za trinaest godina postojanja objavili su dva studijska albuma – “Aux” (2008, besplatan download) i “.avi” (2010, objavio hrvatski Geenger Records).

Deo prihoda od prodatih ulaznica u Božidarcu Consecration direktno ulažu u svoj sledeći, četvrti studijski album “Univerzum Zna” koji trenutno miksa Aaron Harris, bubnjar američkog sastava Isis, u svom studiju “Vista” u Los Anđelesu.

Temple of the Smoke je psihodelična spejs rok četvorka iz Beograda koja u ovoj inkarnaciji postoji od 2010. godine. Uglavnom okrenuti instrumentalnim istraživanjima zvuka, melodije, aranžmana i različitih žanrova, Temple of the Smoke povezuju različite uticaje evropske i britanske muzike sedamdesetih godina sa modernom elektronskom i ambijentalnom muzikom.

Afformance je petočlani grčki bend koji dolazi iz Atine i svira eksperimentalnu postrock muziku. U Beograd dolaze u okviru svoje aktuelne istočnoevropske turneje.