Počinje projekat 21st century grunge

Projekat 21st century grunge osmislio je bend Sharks, Snakes & Planes kako bi pokrenuo post grandž scenu u Srbiji i regionu. Na prva tri koncerta u okviru ovog projekta nastupiće italijanski grandž bend V-Device i, već spomenuti, Sharks, Snakes & Planes.

Prvi koncert u okviru ovog projekta biće održan 11. aprlia u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Zatim, 12. apila sledi koncert u kragujevačkom Domu omladine, a 13. aprila ova dva benda će nastupiti u Mačvanskoj Mitrovici, na splavu Krug. Nakon ovoga, u planu je organizovanje niza koncerata i žurki, sa ciljem promocije grandž bendova iz zemlje i regiona.

Italijanski grandž bend V-Device pokrenut je 2009. godine u Napulju, a inspiracija za naziv benda je rad savremnog američkog umetnika Brusa Naumana. Konceptualno “V” predstavlja mnogo tema, ali najvise od svega ovo slovo simboliše slobodu, zato što formom podseća na pticu koja leti. Bend su osnovali David Verde i Gaj Konstanco nakon prethodnog iskustva u italijanskom bendu Primaluce. Klavijature svira Fabius Šiva, koji je privukao njihovu pažnju svojim introspektivnim, orijentalno-orijentisanim karakterom. Za bubnjevima je Rosario “Fanatik” Vitielo, koji čini ovaj bend potpunim. Prvi album Calling Europe objavili su pre godinu dana u saradnji sa studijima Vipchoyo i Love&Craft.

Srpski grandž rok bend Sharks, Snakes & Planes nastao je početkom 2011. godine u staroj beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom bavi je svakodnevica, odnosno život, praćena tvrdim zvukom gitara, tribalnim bubnjem i upotrebom srpskog, engleskog i španskog jezika. Bend trenutno radi na svom prvom studijskom izdanju koje bi trebalo da se pojavi u prodaji sredinom aprila. Poslednjih godinu i po dana SS&P je bio vrlo aktivan i svirao na svim značajnijim festivalima u zemlji i regionu. Dospeo je i na Jelen Top 10 listu sa hitom Crni Gnoj.