majaherman

Udruženje književnika Srbije dodeljuje Maji Herman Sekilić specijalnu povelju Simo Matavulj

Maja Herman Sekulić, naša čuvena spisateljica, poeta, esejista i prevodilac, sa stalnim boravkom u Njujorku, je u poslednjih nekoliko nedelja svog boravka u Srbiji imala seriju uspeha jedinstvenih u okviru naše kulture.

Otvorila je Smederevske pesničke susrete, na Sajmu knjiga u Beogradu predstavila je prve dve knjige “Izabranih dela” ( “Skice za portrete” sa 3 nove “skice” i “Digitalna galaksija” u zajedničkom izdanju Službenog glasnika i Zavoda za udžbenike, dok se treća, “Poezija” (nove i izabrane pesme) uskoro očekuje.

Početkom novembra o njenom stvaralaštvu je održana međunarodna naučna konferencija na Fakultetu stranih jezika, Alfa univerziteta u Beogradu.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ubrzo je stiglo obaveštenje da je njen roman “Ma belle” koji je prethodne godine bio u trci za NIN, sada, u prevodu na engleski i izdanju Geopeotike, sa “Estorilom”, nominovan za književnu nagradu Dablina.

Ove subote 09.12. u 11 časova na Skupštini Udruženja književnika Srbije, Francuska 7, UKS će joj dodeliti nagradu-povelju “Simo Matavulj”,  nazvanu po prvom predsednika UKS-a, piscu koga Maja inače veoma ceni.