ID 10031678
foto:freedigitalphotos.net

Kul naslovi za čituckanje u busu

Dugo vucaranje autobusa krivudavim ulicama na putu do posla ili škole, dovodi do velike nervoze kod svih putnika. Jedan od najboljih načina da prekratite nezaobilaznu muku, pored slušanja muzike, jeste čitanje dobre knjige u prevozu. Obratite pažnju na sledeće naslove.

Ogorčenost građana koji čekaju bilo koji prevoz u gradu, jasno se ocrtava na licima. A tek što sledi čekanje dok se isti dovuče do željene stanice, posebna je priča. Mala biblioteka u džepu je uvek dobro došla a mi vam predlažemo sjajne naslove uz koje relativno brzo i zabavno možete da prežalite autobus koji ide za garažu ili zastoj saobraćaja, zato što je tamo neki ostavio kola na tramvajskim šinama.

Priče s dijagnozom, Marko Vidojković

Savršen momenat da izbegnete poglede sa tetkom koja sedi preko puta vas, jeste čitanje. Knjiga će da vas spasi i oraspoloži. Ako ste voleli romane „Ples sitnih demona“, „Pikavce na plaži“, onda ćete odlepiti za „Pričama s dijagnozom“. Oh, tu ima svega, počev od vanzemaljaca, čudovišta iz mraka, minijaturnih polnih organa preko ustanka protiv pasa lutalica. Prepoznatljivi humor autora, izbaviće vas od sadržaja i dosade koji se nalaze u gradskom prevozu.

Grrrim, Karen Duve

Kratke priče su oduvek bile savršene za čitanje. Brzo ulazite u štos, teme su pretežno zanimljive i likovi moraju da budu otkačeni (pravilo). Ako su u busu oko vas svi namršteni (a jesu), a primećujete da i vi poprimate izraz razočarane bakute, vadite knjigu i navalite. Podmukli patuljici, nevaspitani vukovi, razočarani prinčevi su verzija bajki braće Grim ali iz pera Karen Duve. Priče sa crnim humorom će definitivno navući osmeh na vaše lice i gle, za tili čas ste u svom naselju!

Depeche Mode – Black Celebration, Stiv Malins

Ako ste ljubitelj grupe „Depeche Mode“, volite da ih gledate, slušate i čitate o njima, onda biste morali da u svojoj torbi nađete mesta za naslov „ Depeshe mode – Black celebration“. Ozbiljno istraživanje rada jedne fenomenalne grupe će vam pružiti totalno drugačiji pogled na ove momke. Stiv Malins uz saradnju članova benda je napisao biografiju jedne od najboljih grupa svih vremena a mislimo da je savršen momenat da počnete da je čitate – sada!

Tamo dole, Bil Brajson  

U slučaju da ste poželeli da budete na nekom drugom mestu, samo ne u zagušljivom prevozu, posegnite za naslovom Bila Brajsona „Tamo dole“. On će vas odvesti u daleku Australiju prepunoj kengura, neverovatnom klimom, ljudima, empatiji prema Aboridžinima i još mnogo toga, sa svojim neodoljivim i duhovitim zapažanjima.