ID 100160219

Donesite svoj haiku na Sajam knjiga

Sajt japanorama.org.rs od 1. novembra 2013. godine uvodi stalnu rubriku “Haiku za danas”, u kojoj će svakodnevno objavljivati po jedan haiku stvaralaca na srpskom, ali i na drugim jezicima. Posetioci Sajma knjiga u Beogradu od 20. do 27. oktobra mogu i lično da donesu svoj haiku na štand Srpsko-japanskog društva “Beograd-Tokio” i Izdavačke kuće “Tanesi” u prstenu Hale 1 ( prizemlje – levo od ulaza ).

Ovu rubriku urednik sajta Dragan Milenković vodio je tokom više od dve godine u dnevnom listu “Borba”, kasnije na nekim drugim sajtovima, a sada, evo, prilike da ljubitelji haikua, koji posećuju sajt Japanorama, na sajtu dobiju svoju stranu.

Pošaljite svoj haiku na adresu srbija.japan@gmail.com na jeziku na kome ste ga napisali, a, ako to nije jedan od južnoslovenskih jezika ili engleski, prevedite ga na srpski ili engleski jezik. Najbolji haiku toga dana biće objavljen, a ostali će biti sačuvani za neku drugu priliku. Na kraju svakog godišnjeg doba najbolji haiku sezone biće nagrađivani, a u određenim periodima biće objavljivane knjige odabranih kratkih pesama.

foto:  FreeDigitalPhotos.net