Urbani separe

Još  malo dobrih vesti

Projekt i izložba „Još  malo dobrih vesti“ koji je nastao je u Rijeci tokom 2022. i 2023. godine dolazi u Beograd i radovi izabranih umetnika biće izloženi u galeriji Kula od 16. do 23. novembra. 

Izložba “Još malo dobrih vesti” tematski se fokusira na koncept negativne pristranosti medija, poznate kao “Bad News Bias”. Istraživanja su pokazala kako se češće naglašavaju “loše” vesti u poređenju s pozitivnim izveštavanjem. U današnjem društvu, u kome smo izloženi velikoj količini informacija, mediji imaju značajan uticaj na naše misli te ključnu ulogu u oblikovanju stavova i svakodnevnog života. 

Okupljeni umetnici povezani su s Rijekom, a njihovi radovi obuhvataju različite žanrove, uključujući participativnu umetnost, nove medije, performanse i intervencije u prostoru. Umetnici čije radove možete pogledati od 16. do 23. novembra su: Dominik Grdić, Damir Stojnić, Romina Tominić, Ivo Matošić, Lucija Polonijo, Nela Dunato, Nika Rukavina, Olga Dimitrijević, Stjepan Pranjković, Udruženje Urbani Separe, dizajnerski studio Yan Kamov. Kustoskinja izložbe je Iva Kelentrić. 

U stvaranju projekta učestvovao je Novi turizam d.o.o., a potpomognut je sredstvima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. 

Izložbeni program galerije Kula podržan je od strane Hooloovoo kompanije.