IMG 0033 e1417780580539

Izložba vitraža i fuzionisanog stakla

U galeriji Narodnog muzeja Pančevo otvorena izložba “Magična reč nove poetske strukture radova u staklu” subotičkog vitražiste Aleksandra M. Lukića. Izložbu je moguće pogledati do 15. decembra.

Izložba predstavlja presek radova umetnika koji se vitražom bavi tek jednu deceniju. Od 2007 godine pa do danas svoje umetničko stvaralaštvo deli u četiri ciklusa: Igra staklenih peril, Metamorfoze, Strings i Prozori. Izloženo je ukupno 55 radova, od kojih je 15 premijerno u okviru ove izložbe.

Aleksandar M. Lukić prilikom izrade svojih dela koristi tifani tehniku,umetnosti klasičnog vitraža, reljefa i skulputralne umetnosti fuzionisanog stakla.

[su_box title=”Aleksandar M. Lukić”]Autor je rođen u Sremskoj Mitrovici. Uvršetn je u 108 svetski umetnika koji koristi staklo kao materijal u svom umetničkom izražavanju. Samostalno je izlagao 11 puta, a učesnik je i mnogobrojnih grupnih izložbi. Član je UPIDIV-a u sekciji primenjeno slikarstvo, oblas vitraž. Izvodio je radove na objektima sakralne i profane arhitekture u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Švajcarskoj. Radovi galerijskog formata nalaze se u privatnim zbirkama u Srbiji, SAD, Kanadi, Australiji, Austriji i zemljama u okruženju. [/su_box]